Opdateringer:

24/12 23: Her fra os skal der lyde et rigtigt glædeligt jul og et ønske om et rigtigt godt nytår - med tak for året der er gået. Det har været et spændende og udviklende år, hvor vi har haft et rigtigt spændende samarbejde med jer alle. Mange af jer har haft et lidt bøvlet år med en høst, der ikke helt kunne fylde siloerne og også en rigtig våd omgang for jer, der har skullet have nogle kartofler op ad jorden. En del af de dyr, der skulle spise det korn i har høstet, har heller ikke kunnet koste det de skulle. Det til trods har vi mærket det gode humør hos jer og et endnu større ønske om at have styr på butikken og på dataene.  Vi har også gennem året kunne byde nye kunder velkommen og det ser også ud til at der kommer nogen af dem til næste år. Da nogle af jer også er vokset i omfang, stiller det nye krav til os og dem arbejder vi på at leve op til - og der er også en del nyt på vej, som bliver rullet ud i løbet af det kommende år. Tak for for i år - tak for tilliden - vi høres ved!

31/07 23: I har tit nogle marker, I høster sammen - som en klynge - typisk mindre marker eller nogen, hvor foragre hænger sammen. Der findes i Grainit en funktion til at oprette klynger af marker. Det kan ikke gøres i appen. Opsætningen gøres ved at gå ind i Indstillinger -> Marker og så i øverste højre hjørne vælge "Opret klynge". Her vælges navngivning til klyngen og så vælges afgrøde+sort og man kan så krydse af hvilke marker, der skal indgå i klyngen. Der kan KUN være marker med samme sort i en klynge. Klik "opret" når afgrøse+sort er valgt. Der vil nu være oprettet en ny mark, som hedder noget med 0K xxx. Det vil være den, der høstes ind på nu istedet for de enkelte marker, der indgår i klyngen. De er ikke tilgængelige, men når vi så kigger i Oversigt Høst, vil de være der; både med klyngen og de enkelte marker.

06/07 23: Høsten er lige på trapperne og også Grainit skal klargøres til høsten. Først skal markerne for 2023 indlæses. Hvis I har MarkOnline/Farmtracking, gå til Indstillinger -> Marker og tryk på "Hent marker fra MarkOnline" Hvis I har Næsgård Mark, så send markplanen til os på support@grainit.net så sørger vi får at de kommer ind i systemet. Hernæst skal lagre nulstilles, hvis de er tomme. Dette gøres under Statusregistrering - i den grå kolonne, indsæt datoen for hvornår lagrene nulstilles, tryk derefter 0 i beholdning for hver lokation der skal tømmes og tryk "gem" i bunden. Så er lagrene klar. Så kan der være nye brugere, der skal oprettes - dette gøres som følger: Opret bruger til indvejning af høst fra egne marker:Indstillinger -> Brugere -> udfyld navn, brugernavn, adgangskode, sæt kryds i “tilføj bruger til Farmweight”, sæt kryds i “høst” og tryk “tilføj”Brug evt mailadresse eller mobilnummer som brugernavn og evt sidste 4 i mobilnummer som adgangskode Opret bruger til indvejning af indkøb:Indstillinger -> Brugere -> udfyld navn, brugernavn, adgangskode, fjern evt kryds i “genbrug tomvægt”, sæt kryds i “tilføj bruger til Farmweight”, sæt kryds i “ind” og “deaktiver manuel vægt” og tryk “tilføj”Tryk derefter på hovedet længst til højre for brugeren og fjern krydser på de ting, brugeren ikke skal have adgang til. Appen, de skal hente, hedder FARMWEIGHT Hent IKKE appen Grainit med mindre det er efter aftale med os - den skal udfases og kun få af jer har brug for den. Det er Farmweight, der er den korrekte og bedste app at bruge. Og som altid: Ring på 70204563, skriv sms eller whatsapp på 29923159 eller send en mail til support@grainit.net , så hjælper vi så godt og hurtigt vi kan.    

30/11 22: Høsten er lige på trapperne og også Grainit skal klargøres til høsten. Først skal markerne for 2023 indlæses. Hvis I har MarkOnline/Farmtracking, gå til Indstillinger -> Marker og tryk på "Hent marker fra MarkOnline" Hvis I har Næsgård Mark, så send markplanen til os på support@grainit.net så sørger vi får at de kommer ind i systemet. Hernæst skal lagre nulstilles, hvis de er tomme. Dette gøres under Statusregistrering - i den grå kolonne, indsæt datoen for hvornår lagrene nulstilles, tryk derefter 0 i beholdning for hver lokation der skal tømmes og tryk "gem" i bunden. Så er lagrene klar. Så kan der være nye brugere, der skal oprettes - dette gøres som følger: Opret bruger til indvejning af høst fra egne marker:Indstillinger -> Brugere -> udfyld navn, brugernavn, adgangskode, sæt kryds i “tilføj bruger til Farmweight”, sæt kryds i “høst” og tryk “tilføj”Brug evt mailadresse eller mobilnummer som brugernavn og evt sidste 4 i mobilnummer som adgangskode Opret bruger til indvejning af indkøb:Indstillinger -> Brugere -> udfyld navn, brugernavn, adgangskode, fjern evt kryds i “genbrug tomvægt”, sæt kryds i “tilføj bruger til Farmweight”, sæt kryds i “ind” og “deaktiver manuel vægt” og tryk “tilføj”Tryk derefter på hovedet længst til højre for brugeren og fjern krydser på de ting, brugeren ikke skal have adgang til. Appen, de skal hente, hedder FARMWEIGHT Hent IKKE appen Grainit med mindre det er efter aftale med os - den skal udfases og kun få af jer har brug for den. Det er Farmweight, der er den korrekte og bedste app at bruge. Og som altid: Ring på 70204563, skriv sms eller whatsapp på 29923159 eller send en mail til support@grainit.net , så hjælper vi så godt og hurtigt vi kan.    

26/10 21: Høsten er lige på trapperne og også Grainit skal klargøres til høsten. Først skal markerne for 2023 indlæses. Hvis I har MarkOnline/Farmtracking, gå til Indstillinger -> Marker og tryk på "Hent marker fra MarkOnline" Hvis I har Næsgård Mark, så send markplanen til os på support@grainit.net så sørger vi får at de kommer ind i systemet. Hernæst skal lagre nulstilles, hvis de er tomme. Dette gøres under Statusregistrering - i den grå kolonne, indsæt datoen for hvornår lagrene nulstilles, tryk derefter 0 i beholdning for hver lokation der skal tømmes og tryk "gem" i bunden. Så er lagrene klar. Så kan der være nye brugere, der skal oprettes - dette gøres som følger: Opret bruger til indvejning af høst fra egne marker:Indstillinger -> Brugere -> udfyld navn, brugernavn, adgangskode, sæt kryds i “tilføj bruger til Farmweight”, sæt kryds i “høst” og tryk “tilføj”Brug evt mailadresse eller mobilnummer som brugernavn og evt sidste 4 i mobilnummer som adgangskode Opret bruger til indvejning af indkøb:Indstillinger -> Brugere -> udfyld navn, brugernavn, adgangskode, fjern evt kryds i “genbrug tomvægt”, sæt kryds i “tilføj bruger til Farmweight”, sæt kryds i “ind” og “deaktiver manuel vægt” og tryk “tilføj”Tryk derefter på hovedet længst til højre for brugeren og fjern krydser på de ting, brugeren ikke skal have adgang til. Appen, de skal hente, hedder FARMWEIGHT Hent IKKE appen Grainit med mindre det er efter aftale med os - den skal udfases og kun få af jer har brug for den. Det er Farmweight, der er den korrekte og bedste app at bruge. Og som altid: Ring på 70204563, skriv sms eller whatsapp på 29923159 eller send en mail til support@grainit.net , så hjælper vi så godt og hurtigt vi kan.    

25/10 21: Der er 2 scenarier, der gør sig gældende - afhængigt af hvordan kornet er indvejet: 1: hvis der er registreret vandprocent på kornet og der er tørret på det efter indvejning 2: hvis der IKKE er registreret vandprocent ved indvejning Scenarie 1: .....stadig under udarbejdelse Scenarie 2: Hvis man vil huske sammensætningen af varen, tag et billede af oversigt lagre før noget ændres! Gå til produktion -> Registrer produktion Vælg tidspunkt - gerne før udtagning er påbegyndt Vælg færdigvare. Typisk Foderkorn, Foderbyg, Foderhvede, Blandkorn foder osv Vælg lokation for vare - altså silo eller hal - dvs hvor ligger kornet Vælg nu det produkt, der skal konverteres - og vælg lokationen, det ligger på. Typisk samme lokation som i #4 og vælg mængde. Mængden står i parentes på lokationen Hvis der er flere produkter, der skal konverteres til samme færdigvare på samme lokation, udfyldes også efterfølgende linjer. Typisk Vinterhvede, Hvede, indkøbt hvede osv.  Tryk herefter Gem Gentag for alle lager lokationer Der er nu ensartede varer på alle lokationer, hvorfra forbrug nu kan registreres. Husk at lave produktionen inden forbrug. Der kan godt laves flere produktioner pr flere datoer på samme lokation.  

25/10 21: Høsten af kernemajs/majs til modenhed er så småt startet for 2021. Hvis majsen ikke kan findes i appen, er det fordi kategorien "Majs" ikke er aktiveret til høst.Gå ind under "indstillinger" -> "produkter" -> "kategorier" -> klik på majs -> sæt kryds i "aktiver høstregistrering" og tryk gem. Herefter vil majs kunne høstregistreres i appen

22/10 21: Boksene på forsiden kan opsættes under Indstillinger -> Oversigtsbillede URL. Her kan man vælge hvad man gerne vil have på forsiden, samt nu også med drag'n'drop (træk i dem med musen) ændre rækkefølge på dem. I øverste højre hjørne er der en dropdown, hvor der kan vælges 1, 2 eller 3. Det betyder, man kan have forskellige visninger på forsiden.  Alle visninger kan bruges på extern storskærm ved at bruge adresserne øverst på Indstillinger -> Oversigtsbillede URL

22/10 21: På Oversigt -> Lagerbevægelser, der er kommet en ny grupperingsmulighed, hvor man kan få grupperet sit resultat pr dag, pr uge eller pr måned. Dette kan være brugbart, når man skal bruge det daglige forbrug, de daglige modtagelser, uge-forbrug osv. Typisk skal der vælges dato-periode, produkt(er), type ind eller ud, og så kryds i produkt og lokation

26/06 20: Under "Oversigt" er der for de konti, der har en Perten IM8800 eller Perten IM9500 tilknyttet, nu lavet en total log, hvor alle analyser fra maskinerne kan ses og hvor koblingen til vejninger er synlig. Der vises vandprocent og proteinprocent, samt tidspunkt. 

26/06 20: Ligesom Grainit automatisk kan sende en email til leverandøren ved indkøb, kan der nu også automatisk sendes en email til køber med vejeseddel. Mailen sendes når der er en tom vægt og en fuld vægt og sendes til den mailadresse, der er tilknyttet modtageren/kunden. Er bl.a. nyttigt ved salg af grise.

01/05 20: Det er nu ikke længere påkrævet at indtaste en mailadresse, når en ny bruger tilføjes. Et brugernavn er nok 

25/07 17: Der er tilføjet funktion til at vise udbytter pr afgrøde opdelt på sorter. Tidligere har sorterne ikke være vist specifikt. Det er med på de fleste visninger, hvor man kan vælge enten pr afgrøde eller pr sort pr afgrøde.

24/07 17: Når kornet køres på lager, kan der nu også tilknyttes et analyseID - og under punktet Analyser, kan der indtastes analyse-tal. Protein, Olie, Rumvægt og Vandprocent. Hvis vandprocenten opdateres, overskrives data fra læssets registrering.  

19/07 17: Vi har opdateret startsiden med helt nyt overblik over høsten, hvor der kan ses seneste læs, graf med vandprocent, udbytte pr ha pr afgrøde mv

30/06 17: Fra og med i dag kan der også importeres marker fra Næsgaard Mark, hvis det er dit foretrukne markstyringssoftware.

20/03 17: Ny oversigt til status beholdninger - vi har forbedret oversigten over status beholdninger og tilføjet en kategorivisning dertil

19/08 16: Det er nu muligt at se samlet udbytteopgørelse pr afgrøde under "Overblik høst"

15/08 16: Der er nu tilføjet et høstbarometer, der viser antal ha høst vs antal ha total

15/08 16: Antal HA er nu tilføjet på udbytteoversigten under Overblik - Høst

21/07 16: På markniveau er der i dag tilføjet gns vandprocent pr høstet afgrøde pr mark

20/07 16: Det er ændret sådan, at der ikke skal være tilknyttet et produkt til en silo. Er der tilknyttet et produkt til en silo, kan dette produkt kun registreres der - men er der ikke tilknyttet et produkt, kan flere produkter registreres. Benyttes bl.a. til amerikaner-siloer, hvis der fyldes flere afgrøder i.

20/07 16: navn på indberetter vises nu i status-oversigten

20/07 16: Der supporteres nu import af marker udlæst fra MarkOnline i både xml og excel format


Nyheder:
22/9 2017: Grainit vinder Innovationsprisen 2017 fra Landbrugsmediernes vækstkonference
22/11 2016: Vi udstiller på Agromek 2016 i Herning
29/9 2016: grainit er nomineret til ITforums Specialpris
22/7 2016: Høsten er begyndt og vi har lavet et rigtigt godt intro-tilbud på grainit - se mere her

Presseomtale og øvrig omtale:
4/1 2018: Dansk landbrugsapp scorer amerikansk investor
14/9 2017: Grainit holder styr på lagrene med et enkelt klik
28/11 2016: Maskinbladet.dk skriver om Danish Agro og grainit lagerstyring
25/11 2016: Danish Agro tilbyder grainit til sine kunder (Kilde: Grovvarenyt - ej tilgængeligt for public)
12/10 2016: grainit er medtaget som case i rapport fra Agroindustriens Vækstpanel (side 36)
13/7 2016: Bæredygtigt Landbrug skriver om grainit og rabataftale
24/6 2016: Nyhedsomtale 3 sider i Grovvarenyt (ej tilgængeligt)
22/6 2016: Landbrugsavisen.dk om grainit
16/6 2016: Agro Business Park fortæller om grainit og Farmtech Software

OK